"Îmi place libertatea și responsabilitatea pe care ți-o dă viața de founder; că poți să vezi multele aspecte ale unui business, nu doar bucățica ta".
Julia Drăghici și încercările ei către succes.
Ce înseamnă “Încercări până la succes?”
Lucrez zilnic cu antreprenori care au muncit din greu să-și construiască afaceri, care învață necontenit și de la care putem învăța și noi.
Și cred că fiecare poveste a acestor antreprenori de succes conține acele elemente cheie care au transformat o idee într-un business fiabil. Fiecare conține un moment de cotitură, o idee îndrăzneață, un pas în direcția opusă, o decizie pripită sau un eșec care i-au adus pe calea pe care se află astăzi.
În această serie de interviuri scurte, mi-am propus să caut acele elemente cheie și să le împărtășesc cu voi, ca să putem învăța prin exemple și povești reale, aplicabile și aproape de realitatea antreprenorială în care ne aflăm cu toții.
Astăzi facem cunoștință cu Julia Drăghici. Te invit să citești câteva rânduri și gânduri.
1. De ce faci ceea ce faci?
Bună! Sunt Julia de la CPV One, o platformă de performance marketing tracking. Mai exact, oferim analytics pentru oamenii de marketing care rulează reclame plătite, în special în industra de affiliate marketing.
Am studiat economia și informatica, am lucrat în IT de când mă știu și acum lucrez tot în IT, doar că mai am și multe altele de făcut pe lângă.
Am început aventura ca founder după primul copil, când am hotărât că nu mai vreau să mă întorc la viața de corporație. Și, deși idea mea inițială era de a lucra câteva ore pe zi și restul să le petrec cu copilul — așa am început — , curând am ajuns să lucrez și câteva ore noaptea pentru simplul motiv că voiam să fac asta.
Când îți place ce faci, parcă nici oboseala nu o mai simți.
Îmi place foarte mult libertatea și responsabilitatea pe care ți-o dă viața de founder. Că poți să faci schimbări rapid și să vezi rezultatele, că vezi multele aspecte ale unui business, nu doar bucățica ta. E un continuu process de învățare și nu m-aș vedea făcând altceva!
2. De ce ai avut nevoie ca să ajungi aici (lucruri/oameni/sentimente/evenimente etc)?
De familie, în primul rând. Cred că e un mare atuu faptul că lucrez împreună cu soțul meu, deși unii sunt de altă parere. :) Amândoi suntem all-in în acest business și ne completăm reciproc.
Iar faptul că putem să luăm deciziile împreună, că înțelegem de ce celălalt trebuie să mai stea la calculator încă 2 ore înainte de a pleca într-o excursie programată, de exemplu…. Toate astea creează o armonie și liniște interioară. Că nu trebuie să ne explicăm, pur și simplu știm de ce.
Pe lânga asta, m-au ajutat enorm cele 2 acceleratoare la care am participat în 2022. Recunosc, până atunci eram în lumea noastră, în spatele calculatorului… fără să ieșim în față. Și eram într-un punct de stagnare.
Am învățat multe, am cunoscut oameni faini și am văzut ce important e să înveți de la alții care au trecut pe acolo.
3. Care a fost acel punct de cotitură când ai știut că trebuie să schimbi ceva în business sau în viața ta? Ce ai schimbat?
Punctul de cotitură a fost în 2021, când simțeam că ceva nu facem bine pentru că pur simplu nu reușeam să creștem după un punct. Parcă eram blocați.
Până atunci, o mare parte din focus a fost pe copii, recunosc. Dar odată ce copiii au plecat la școală și grădiniță, am avut mai mult timp să mă ocup de acest al treilea copil al nostru, CPV Lab și ulterior CPV One.
Am început să mă documentez mai mult și ne-am înscris într-un accelerator. Networking-ul cu oameni de business mi-a deschis mult ochii și perspectivele, dar am și început să ascult mai multe podcasturi de business. Ce am schimbat a fost că am început să mă educ mai mult și să cresc atât eu, cât și business-ul.
Pe Julia o găsești pe LinkedIn sau pe CPV One, ambele locuri de inspirație pentru antreprenori digitali.